ZAOBIŠAO PTICE, UDARIO U KOMBI

Domar MUP-a poginuo izbjegavajući jato fazana

04.01.2011 u 18:28

Bionic
Reading

Nakon što je veliko jato fazana iznenada istrčalo iz odvodnog kanala na cestu, vozač Dacije naglo je skrenuo kako bi ih izbjegao. Prešao je na suprotni kolnički trak, a sekundu kasnije sudario se Citroen Berlingom. Vozač Dacije na mjestu je poginuo, a njegova je supruga zadobila teške tjelesne ozljede

Nesreća se dogodila jučer oko 15 sati na kolniku županijske ceste kod Gornje Vrbe, nedaleko od Slavonskog Broda. Pretpostavlja se da je fazane nešto uplašilo, pa su u jatu izjurili iz odvodnog kanala na kolnik. Ugledavši pred sobom veliko jato ptica, 54-godišnji vozač Dacije, inače domar u PU brodsko-posavskoj, pokušao je izbjeći sudar s pticama te je naglo skrenuo ulijevo. Nakon toga izgubio je nadzor nad upravljačem te je u zanošenju prešao na suprotnu prometnu traku. Pokušavajući zakočiti, udario je u teretni automobil Citroen Berlingo, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnji vozač.

Iako je uspio izbjeći sve fazane, u stravičnom sudaru vozač Dacije na mjestu je poginuo. Njegova 52-godišnja supruga zadobila je teške tjelesne ozljede, a 20-godišnji vozač teretnog automobila lakše je ozlijeđen te su oboje zadržani na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Mrtvo tijelo 54-godišnjaka prevezeno je na Odjel patologije u Opću bolnicu, gdje će se danas po nalogu istražnog suca obaviti obdukcija.