11 kaznenih djela

Dolijao serijski provalnik u vjerske objekte koji je ordinirao po cijelom Zagrebu; nije se baš proslavio plijenom

13.02.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Zagrebačka policija pohvalila se kako je dolijao serijski provalnik u vjerske i druge objekte

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 11 kaznenih djela 'teška krađa' provaljivanjem, od čega četiri kaznena djela u pokušaju, četiri kaznena djela 'krađa' i jedno kazneno djelo 'računalna prijevara' u pokušaju.

Naime, sumnja se da je između 3. rujna 2019. godine i 10. veljače 2020. godine u pet navrata provalio u vjerske objekte, o čemu je tportal ranije izvijestio, na području Maksimira, Medveščaka i Centra te otuđio novac dok je u još tri navrata pokušao provaliti u vjerske objekte na području Medveščaka, Maksimira i Novog Zagreba, no u svojoj namjeri nije uspio.

Sumnja se i da je 1. prosinca 2019. godine počinio krađu u vjerskom objektu u Centru otuđivši iz istog prijenosno računalo, novac i drugo dok je 4. siječnja 2020. godine iz drugog vjerskog objekta, također na području Centra, otuđio novac i drugo.

Međutim, vjerski objekti nisu bili njegova isključiva meta. Naime, 10. studenoga 2019. godine oko 14 sati u Centru u Ulici Kaptol, sumnja se, osumnjičeni je ušao u prostorije poduzeća, iskoristio odsutnost zaposlenice i iz njene torbice otuđio novčanik s novcem i dokumentima.

Još jednu krađu, sumnja se, počinio je 22. siječnja 2020. godine između 14 i 15 sati na način da je u Šubićevoj ulici ušao u prostorije poduzeća i iz garderobnog ormara otuđio novčanik s novcem i bankovnim karticama. Tada je, sumnja se, dvadesetak minuta nakon krađe, na bankomatu u Maksimirskoj ulici otuđenom bankovnom karticom pokušao podignuti novac, no u tome nije uspio.

Sumnja se i da je provalio u ugostiteljski objekt na Maksimiru i to 18. siječnja 2020. godine u Šubićevoj ulici gdje je podesnim predmetom razbio staklo izloga i otuđio novčanik s novcem i mobitel, dok je između 1. i 2. veljače 2020. godine u Šubićevoj ulici tjelesnom snagom izbio staklo izloga, kroz nastali otvor ušao u unutrašnjost ugostiteljskog objekta, no po aktiviranju zvučnog alarma odustao je od daljnje namjere ništa ne otuđivši.

Njegova meta bila je i torba sa sportskom opremom ostavljena na vidljivom mjestu u osobnom automobilu marke Toyota Yaris, zagrebačkih registarskih oznaka, u koji je, sumnja se, provalio 28. siječnja između 14.30 i 16.45. sati u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Tada je podesnim predmetom razbio zadnje bočno staklo i kroz nastali otvor otuđio torbu.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 10.950 kuna.