ŠTETA 100.000 KUNA

Dolijao kradljivac iz autokampova na Cresu i Lošinju

29.08.2011 u 11:45

Bionic
Reading

Malološinjski policajci uhvatili su počinitelja 17 krađa i dvije teške krađe koje je tijekom ovog i prošlog ljeta počinio u ukupno 29 objekata unutar pet autokampova na području Cresa i Lošinja i tako oštetio strane turiste za gotovo 100.000 kuna

Riječ je o 37-godišnjaku s područja Marije Bistrice. Nad njim je dovršeno opsežno kriminalističko istraživanje i utvrđeno da je kaznena djela krađe počinio kada su otočki autokampovi bili puni turista, dakle tijekom srpnja i kolovoza 2010. i 2011. godine.

U dva navrata provalio je u kamp prikolice, dok je u ostalim slučajevima ulazio u šatore, kamp kućice i kamp prikolice iz kojih je prvenstveno krao novac, no krao je i prijenosna računala, mobitele, zlatni i srebrni nakit, bankovne kartice i druge predmete.

Sveukupna šteta procijenjena je na najmanje 93.000 kuna, a oštećeni su turisti iz Njemačke, Italije, Austrije, Švicarske, Slovenije, Češke i Poljske.

Policija je kod serijskog kradljivca pronašla tek manji novčani iznos u stranoj valuti, par muških cipela i karte za trajekt izdane na ime oštećenih.

Osumnjičeni će redovnim putem biti kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.