MILANOVIĆ, ŠPREM I JOSIPOVIĆ:

'Dolazi nam bolji i sretniji život!'

22.01.2012 u 21:39

Bionic
Reading

Sat vremena prije najavljenog obraćanja i DIP-ove objave neslužbenih rezultata referenduma, građanima su se iz Sabora obratili predsjednik Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Boris Šprem, slaveći odluku hrvatskih građana i nazdravljajući budućnosti Hrvatske u Europskoj uniji

Premijer Zoran Milanović istaknuo je da je riječ o povijesnoj odluci.

'Ovako veliku odluku smo nakon dugo razmišljanja donijeli sami. Ovo je možda i okretni moment u našoj povijesti. Od danas definitivno za svoje odluke snosimo odgovornost sami - uspjeh ili neuspjeh ovisi o nama', rekao je Milanović.

Nadovezao se Boris Šprem, predsjednik Sabora, zaželjevši svima 'dobru večer i dobro jutro'.

'S time želim reći da nam dolazi novi dan, novo poglavlje, novo razdoblje. Dolazi nam bolji i sretniji život. Hrvatska ostaje i dalje svoja na svome, sa širim vidicima, širim obzorom i sa puno većim mogućnostima', izjavio je Šprem.

Predsjednik Ivo Josipović rekao da je je danas veliki dan za Hrvatsku.

'Bio je velik po svom značaju i velik je po svom rezultatu. Hrvatska je izabrala Europu, Hrvatska je izabrala zajednicu sa svim demokratskim europskim zemljama koje zajedno streme boljitku', rekao je Josipović, dodajući da su jednako tako velike vrijednosti koje smo usvojili prilikom pregovora i koje očekujemo od Europske unije.

'Siguran sam da Hrvatska može i zna. Današnja odluka je definitivno odredila Hrvatsku kao europsku zemlju i zemlju europske budućnosti. Čestitam svima koji su izašli na izbore, zahvaljujem i onima koji su glasali protiv: i njihovo mišljenje, strahove i dileme ćemo svi mi morati imati u vidu. Ali ono što je najvažnije – veliko europsko da je rečeno!' zaključio je Josipović.