ANKETA TPORTALA

'Dolazak pape je bespotreban trošak'

21.05.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku je bespotreban trošak, smatra 77 posto Facebook fanova tportala

U Hrvatsku za dva tjedna prvi put stiže papa Benedikt XVI, a njegov dvodnevni posjet državu će navodno koštati 42 milijuna kuna, što će, naravno, djelomično platiti i porezni obveznici, a tportal je svoje vjerne fanove na Facebooku upitao za stav oko toga podržavaju li dolazak Svetog Oca u Hrvatsku ili smatraju da se radi o bespotrebnom državnom trošku?

U anketi na našoj fan stranici na Facebooku od 200 ispitanih, 23 posto je odgovorilo da podržava dolazak pape Benedikta XVI. u Hrvatsku i da je svaki papa dobrodošao, a 77 posto njih ne podržava i smatra da je riječ o bespotrebnom trošku, a obrazlažući svoje odgovore, evo što su neki od njih kazali:

Leon Martelli:Ne, zato što je trošak njegovog dolaska prevelik. Vatikan je ionako prebogat i oni bi trebali sudjelovati u pokrivanju troška, a ne da sve bude na nemoćnim plećima prezaduženog hrvatskog naroda!

Domagoj Štefanac:Naravno da je dobrodošao!

Vjekoslav Bahun:To je naš ponos Hrvatske što nam dolazi Sveti Otac u našu zemlju, budite ponosni svi Hrvati, ne događa se to svake godine, hvala mu što nas toliko voli, hvala ti, Sveti Oče, volimo te.

Jelena Majlovanowitch:Financiranje vjerskih zajednica i njihovih aktivnosti je protuustavno jer je Republika Hrvatska uređena prema Ustavu kao sekularna država!

Kata Persic:Svaka čast svakom papi, ali to je bespotreban trošak. Ni 100 papa ne može ništa pomoći našoj lijepoj. Bolje da taj novac podijele sirotinji koje ima sve više i više.

Viktorija Vajler:Ne podržavam jedino i isključivo jer Crkva ne snosi trošak dolaska!

Stefano Sertic:Zar u ovoj krizi u kojoj je Hrvatska mi trošimo na papu umjesto da uložimo te novce u pametne svrhe. Nama treba gospodarski uzlet, a ne vjersko okupljanje.

Krešimir Strakos: Zar u ovoj krizi u kojoj je Hrvatska?? Tko ima novca, neka ide u Rim. Voze autobusi, avioni i druga prometala... Svaka čast vrhovnom poglavaru Katoličke crkve, ali na trošak poreznih obveznika - NITI MALO SE NE SLAŽEM! Zašto Crkva ne snosi 78-80 posto troška ako već mora doći, a ostatak iz našeg budžeta jer slažem se da je papa predstavnik države, ali njegov je dolazak prvenstveno vjerskog, a ne svjetovnog karaktera.

Zlatko Grčić: Vatikan je jako bogat, ima raskošne palače, koje su oličenje Isusove skromnosti. Zašto si papa ne plati sam put ovdje? Pa valjda zna u kakvu sirotinjsku državu ide.

Ana Baćić Hren:
Svaki papa svojim dolaskom donosi velike milosti, blagoslove i zagovore, duhovnu pomoć koja nam je potrebnija od bilo koje materijalne stvari. Svi mi kad smo nemoćni molimo Boga ili neki vjeruju u ono nešto nadnaravno što će mu pomoći.

Marija Vugrinec Hrustić: Papa je uvijek dobrodošao u našu zemlju. Oni koji su protiv sigurno će jednog dana gorko zažaliti.

Ivana Jukić:
Papa dolazi zato što je to potrebno!!!

Ivanka Popić: Kao crkveni poglavar, naravno da je dobrodošao!!!!!!!!

Srđan Rašić:
Za te novce se moglo nahraniti na tisuće afričke djece, ili izgraditi/kupiti stanova za 100 hrvatskih obitelji!

Mario Magdić: Ako dolazi kao crkveni poglavar, onda nek Crkva i vjernici plaćaju. Ako dolazi kao državnik, onda nek objasne koji je razlog njegovog dolaska i kakav to utjecaj ima na Hrvatsku.

Sve oko posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj možete pratiti na tportalu.