lokalni izbori

[DOKUMENT] Rijeka se oprašta od dva desetljeća Obersnelove vladavine: Ovo je konačni popis svih kandidata za vruće fotelje

04.05.2021 u 18:17

Bionic
Reading

Pred Riječanima su, kao i pred Zagrepčanima, lokalni izbori nakon desetljeća vladavine istog gradonačelnika. SDP-ov Vojko Obersnel u ovu utrku ne ulazi, no ulazi njegov zamjenik Marko Filipović, kojem ankete daju najviše šanse za pobjedu. Donosimo vam popis svih kandidata za gradonačelnika Rijeke, kao i kompletne liste za riječko Gradsko vijeće

Vojko Obersnel nalazi se na čelu Rijeke od 2000. godine. Od tada je osvojio pet gradonačelničkih mandata i sada je vrijeme za promjenu.

Hoće li Riječani izabrati kontinuitet i dati najviše povjerenja Obersnelovu zamjeniku Marku Filipoviću ili će svrgnuti SDP s vlasti, tek ćemo vidjeti.

S njim bi u drugi krug mogao Davor Štimac, kandidat grupe birača, no za tu se poziciju guraju i Nikola Ivaniš (PGS) te HDZ-ov Josip Ostrogović.

Od 13 onih koji su htjeli u utrku za gradonačelnika, njih 11 prikupilo je dovoljno potpisa i nastavljaju utrku.

Osim već spomenutih, tu su Ana Blečić Jelenović (Lista za Rijeku), Marin Miletić (Most), Katarina Peović (Radnička fronta), Antun Antunović (kandidat grupe birača), Hrvoje Burić (Bura), Vedran Vivoda (Akcija mladih) i Nebojša Zelič (Možemo! Nova ljevica).

Kandidati za gradonačelnika Rijeke by Tportal.hr on Scribd

U utrci za Gradsko vijeće Rijeke također je 11 kandidacijskih lista. U vijeće želi koalicija Akcije mladih, Unija Kvarnera i Alternativa 101, potom lista Bure Hrvoja Burića, koji je na prošlim lokalnim izborima ušao u drugi krug, lista Domovinskog pokreta i HSP-a, potom lista HDZ-a, pa Lista za Rijeku Ane Blečić Jelenović, lista Mosta koju predvodi Marin Miletić, lista Možemo! i Nove ljevice, lista Radničke fronte, lista PGS-a i Laburista, lista koalicije SDP-a, IDS-a, HSU-a i HSS-a predvođena Markom Filipovićem te lista Davora Štimca.

Kandidacijske liste za Gradsko vijeće Grada Rijeke by Tportal.hr on Scribd