VRIJEĐAO SRPSKOG PACIJENTA

Doktoru iz Otočca prekršajna prijava

11.09.2009 u 19:27

Bionic
Reading

Nakon medijskih izvješća da je dežurni liječnik u Otočcu odbio pružiti pomoć pacijentu s moždanim udarom jer je srpske nacionalnosti, ličko-senjska policija priopćila je danas da izvidima nije utvrdila elemente kaznenih djela te da pacijent nije imao moždani udar, ali je liječnika prekršajno prijavila zbog vrijeđanja

Po pisanju medija liječnik opće prakse u Domu zdravlja u Otočcu Esad Mujkanović odbio je pružiti primjerenu liječničku pomoć pacijentu Bošku Radiću koji je u nedjelju, 6. rujna, dovezen sa simptomima moždanog udara.

No policija je danas izvijestila da nije utvrdila elemente kaznenih djela koja se gone po službenoj dužnosti i da 71-godišnji pacijent nije imao moždani udar, te je o tome obavijestila općinskoga državnog odvjetnika u Gospiću, kojem je uz posebno izvješće dostavila i cjelovitu dokumentaciju.

Dijagnoza: prejedanje

Dr. Esad Mujkanović često građanima srpske nacionalnosti kojeliječi na području Općine Vrhovine prepisuje istu dijagnozu – da su seprejeli što god da ih boljelo.

Bošku Radiću umjesto moždanogudara, koji su me kasnije dijagnosticiran u bolnici u Ogulinu, rekao jeda je za ručak previše pojeo dok je jednoj pacijentici koju je prijegodinu dana ujela zmija otrovnica na kućnom pragu, također odrediodijagnozu da je previše pojela i da joj nije ništa, piše Slobodna Dalmacija.

Protiv 45-godišnjeg liječnika Doma zdravlja u Otočcu podnijela je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Otočcu zbog remećenja javnog reda i mira vrijeđanjem na naročito drzak i nepristojan način.

Liječnika je prijavila jer je, kako je navela, pri otpuštanju pacijenta verbalno napao njegove susjede, vrijeđajući ih i omalovažavajući, nazivajući ih četnicima. To se dogodilo kad je liječnik, na inzistiranje pacijenta i njegovih susjeda i uz njihovu pisanu suglasnost, otpustio pacijenta.

Liječnik je prije toga pacijentu pružio pomoć i zadržao ga na promatranju, izvijestila je policija. Kad je pacijent zaprimljen, dvojica njegovih susjeda od liječnika su tražila da pacijentu izda uputnicu i da ga kolima hitne pomoći prevezu u bolnicu u Ogulinu ili Gospiću na daljnje liječenje, sumnjajući da mu nije pružena primjerena medicinska pomoć te da je doživio moždani udar.

Dežurni liječnik odbacio je taj zahtjev, smatrajući da nije potrebna daljnja hospitalizacija. Nakon otpuštanja susjedi su pacijenta prevezli u Opću bolnicu u Ogulin gdje je zadržan na liječenju. Pacijentu nije potvrđen moždani udar. CT snimke mozga, učinjene 6. i 9. rujna, dale su uredne nalaze, navela je policija.