jandroković na proslavi:

'Dok u Hrvatskom zagorju vlada zajedništvo u Saboru nije produktivna atmosfera'

06.12.2017 u 18:03

Bionic
Reading

Krapina slavi Dan grada i svojeg zaštitnika sv. Nikole, a na svečanu sjednicu među mnogim gostima stigao je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, koji je rekao kako je stigao sa saborske sjednice, gdje 'nije produktivna atmosfera' dok u Hrvatskome zagorju i Krapini vlada zajedništvo i dobra suradnja čelnika različitih političkih opcija, a to je smjer kojim treba ići naprijed

'Grad Krapina ima povijest dužu od 800 godina, i to je grad u kojem su u prošlosti održavane sjednice Hrvatskog sabora. Imate i bogat kulturni život. Na svemu tome vam čestitam', rekao je Jandroković i dodao kako mu se čini da u Hrvatskoj treba više govoriti o vrijednostima i da bez čvrste utemeljenosti u vrijednostima čovjek ne može izgrađivati zajednicu u kojoj živi. Istaknuo je kako je važno sjetiti se svih onih koji su dali život za Hrvatsku, a ozračje koje krasi Hrvatsko zagorje je domoljublje. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je u Krapinu došao kao izaslanik premijera, prenio je njegove pozdrave i čestitke. Za Krapinu je rekao da nije samo srce Hrvatskog zagorja, nego čuva bogatu povijesnu i tradicijsku vrijednost tog dijela Hrvatske.

Božinović je ocijenio da ova Vlada 'svjesna svojstava lokalnih sredina, više nego ijedna Vlada ulaže u razvoj partnerstva s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a u prvi plan se stavljaju gospodarski projekti'. Kako je rekao, i grad je prepoznao taj trenutak te ima mnoge projekte koji će pridonijeti njegovu razvoju. 'Kroz poticanje gospodarstva, turizma, poticanje razvoja komunalne infrastrukture Krapina se kreće u dobrom smjeru, a napredak zajednice je uočljiv', dodao je ministar Božinović.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurević (HDZ) rekao je da su ove godine nastavljeni radovi na komunalnoj infrastrukturi te da je za uređenje starih te izgradnju novih prometnica i pločnika osigurano više od četiri milijuna kuna. 

  • +14
Krapina Cener Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Foto klub Krapina/Utrka.com

'Veseli nas činjenica da je najavljen i skori natječaj za nastavak izgradnje brze ceste Krapina-Zabok. Osim toga, Hrvatske ceste su ove godine sanirale nekoliko klizišta na području Krapine', rekao je Gregurević i najavio pomake u kulturi kako bi grad poboljšao turističku ponudu. Posebice je istaknuo projekt 'Crna kraljica' za koji Krapina nepovratno iz EU dobiva 2,3 milijuna kuna. Istaknuo je i Tjedan kajkavske kulture, koji je sve posjećeniji.

'Kontinuirano se radi na razvoju gospodarstva, čemu u prilog govore brojke prema kojima broj osoba na Zavodu za zapošljavanje pada, a broj zaposlenih u Krapini raste', zaključio je gradonačelnik.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP) čestitao je građanima Krapine njihov dan te gradonačelniku Gregureviću na sjajnim rezultatima koje je postigao, pogotovo kad je riječ o komunalnoj infrastrukturi. Najavio je da županija pomaže razvoju gospodarstva na području grada te je za iduću godinu najavio početak gradnje poduzetničkog inkubatora. Riječ je o projektu vrijednom oko 29 milijuna kuna. 

Na svečanoj sjednici Povelju Grada Krapine dobili su Karlo Suhodolčan za promicanje dobrovoljnog darivanja krvi te Rajko Suhodolčan za osobita glazbena postignuća i unaprjeđenje kulturnog života Krapine. Povelju je dobila i tvrtka Krateks za doprinos razvoju gospodarstva.