USPIO REFERENDUM

Dok sindikati traže njegovu smjenu, Jovanović bježi

14.09.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović u Splitu je doslovce bježao od novinara, vjerojatno kako ne bi morao komentirati uspjeh sindikalnog referenduma o dodatku Temeljnog kolektivnog ugovora i zahtjev za njegovom ostavkom. Nakon svečanosti otvaranja nove zgrade Medicinskog fakulteta iskrao se kroz stražnji izlaz, sjeo u automobil i odjurio

Sindikati o rezultatima referenduma

Jovanović je cijelo jutro proveo u Splitu, gdje je zajedno s dogradonačelnicom Anđelkom Visković - također bez znanja medija - obišao gradilište osnovne škole Pujanke, problematičnog objekta koji se zbog ruševnosti obnavlja i dograđuje i na kojemu su izvođači radova debelo prekoračili rokove dovršetka. Gotovo 900 splitskih učenika nastavu već drugu godinu pohađa na pet različitih lokacija u gradu, do kojih ih prevoze autobusi.

'Do drugog polugodišta objekt mora biti dovršen!', naredio je Jovanović s govornice tijekom svečanosti na Medicinskom fakultetu te dodao da isto očekuje i za gotovo dovršenu zgradu Zdravstvene škole te potpuno zgotovljen objekt Obrtno-tehničke škole.

Predsjednik Ivo Josipović, koji je otvorio novu zgradu Medicinskog fakulteta, nije želio komentirati rezultate sindikalnog referenduma.