neglamurozno izdanje

Dok mnogi plove Jadranom, Sanaderovi gaze zagrebački asfalt

31.07.2017 u 14:00

  • +3

Ivo i Mirjana Sanader

Izvor: tportal.hr / Autor: Čitatelj tportala

Bionic
Reading

Dok mnogi Zagrepčani već odmaraju na obali i otocima, a neki koji to vole i koji si to mogu priuštiti ove vruće dane krate ploveći Jadranom, Ivo i Mirjana Sanader još uvijek su u Zagrebu. Čitatelj tportala uhvatio je objektivom Sanaderove prilikom izlaska iz dućana s mobitelima i drugom elektroničkom opremom

Vrlo vruć posljednji dan srpnja bivši premijer Ivo Sanader sa suprugom Mirjanom provodi na zagrebačkom asfaltu dok mnogi njihovi sugrađani već uživaju u odmoru na Jadranu. Hoće li i ove godine Sanaderovi zaploviti jahtom ostaje vidjeti.

Početkom srpnja bivši premijer Ivo Sanader promovirao je svoju knjigu 'Neispričane priče - detuđmanizacija'. Za promocije knjige Sanader je rekao da se ne vraća u političku arenu i da to nije razlog zbog kojeg je odlučio ukoričiti svoja sjećanja i politička promišljanja.

Bivšeg premijera čeka i nastavak njegove pravosudne bitke u kojoj namjerava dokazati svoju nevinost, pa i u slučaju Planinska.

Nedavno je, naime, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo zahtjev za obnovu postupka bivšem HDZ-ovu ministru Petru Čobankoviću koji je prije pet godina u zamjenu za blažu kaznu priznao Uskokove optužbe u slučaju Planinska, čime je postao jedan od rijetkih hrvatskih političara pravomoćno osuđenih zbog korupcije.

Čobanković je dobio rad za opće dobro, što se svelo na guljenje krumpira u pučkoj kuhinji, dok je bivši premijer Ivo Sanader nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora.