simboli vremena

[VIDEO] Dok je vatra gutala katedralu Notre Dame, gorjela i najpoznatija džamija Al Aksa

16.04.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Dok je požar gutao parišku katedralu Notre Dame, u Jeruzalemu je izbio požar na jednoj od struktara džamije Al Aksa. Požar u Al Aksi je brzo ugašen, a ozlijeđenih nema

Jedna od struktura džamije Al Alksa u Jeruzalemu zahvatio je požar u ponedjeljak uvečer, istovremeno dok je požar poharao i pariški Notre Dame. Vatra u Al Aksi je brzo stavljena pod nadzor, a ozlijeđenih nema, javlja RT.

'Požar je izbio u stražarskoj sobi ispred krova molitvene sobe Marwani', prenosi agencija Wafa, napominjući da je 'vatrogasna postrojba islamskog Waqfa uspješno riješila problem'.

Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se dim koji se diže iznad vrha molitvene sobe Marwani poznatije kao Salomonova staja, dok su vatrogasci pokušavali ugasiti vatru na vrhu hrama, trećeg najsvetijeg mjesta u islamu koje je bilo u središtu tijekom arapsko-izraelskog sukoba.

Iako se uzrok incidenta tek treba utvrditi, šeik Azzam al-Khatib, generalni direktor Jeruzalemskog vakufa i odjela džamije Al-Aksa nagovijestio je kako su vatru mogla izazvati djeca koju je vidio da su se igrala u tom području.

Palestinski predsjednik Mahmud Abbas upozorio je svakoga da ne cilja na sveto mjesto naglašavajući potrebu za očuvanjem 'velike vjerske i humanitarne vrijednosti' toga kompleksa.