DONIRAJTE BIJELU KNJIGU

Dođite na dobrotvorni novinarski tulum

14.05.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Zbor istraživačkih novinara pri HND-u u petak, 15. svibnja u Novinarskom domu u Zagrebu organizira dobrotvorni novinarski tulum pod nazivom 'Perom protiv palica', čiji je cilj prikupljanje sredstava za izdavanje 'Bijele knjige', u kojoj će biti registrirani svi napadi na novinare, fotoreportere i snimatelje

Tulum 'Perom protiv palica' održat će se u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu, od 21 sat do dugo u noć, uz vrstan rock sastav Arthur i vrhunskog DJ-a Tomislava Čakleca sa Stojedinice. Pozvani su svi novinari, fotoreporteri, snimatelji, redaktori, lektori, grafičari, izdavači, drugi zaposleni i angažirani u hrvatskoj medijskoj industriji, te prijatelji.

Tulum je potpomogla i Bavaria, koja je osigurala pristojnu količinu besplatnog piva. Osim da se dobro zabave, od posjetitelja se očekuje da donacijama pomognu izdavanje 'Bijele knjige', jedinstvenog dokumenta o prijetnjama i napadima na novinare, fotoreportere, snimatelje, urednike i izdavače u Hrvatskoj od 1990. do danas.

Zbor istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva dokumentirao je oko 60 pojedinačnih slučajeva koji će biti objavljeni u knjizi kao jedinstvenoj kronici o pritiscima na novinare i medije u Hrvatskoj u vrijeme tranzicije.

Imena donatora bit će objavljena, a svaki će donator dobiti i donatorsku priznanicu uz prigodan suvenir.

Novinarska zabava Zbora istraživačkih novinara HND-a još je jedan simbolički čin protiv nasilja, korupcije i kriminala, a za slobodno izražavanje misli, riječi i činjenica.