bih

Dodik nazvao Komšića 'blebetalom', Komšić mu poručio 'da ne traži belaj'

25.09.2019 u 15:42

Bionic
Reading

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako je njegov hrvatski kolega u državnom vrhu i aktualni predsjedatelj Željko Komšić na zasjedanju Opće skupštine UN-a govorio u osobno ime jer njegov nastup nije bio ranije usuglašen, a usput je Komšiću uputio niz uvreda jer mu je ovaj iz New Yorka poručio da ne pravi probleme ako sam sebi želi dobro

'On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije nama Srbima. On je nebitan, a nešto drugo je što pokušava da se nametne kao netko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu mora imati suglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegovi privatni stavovi', kazao je Dodik novinarima u Bihaću komentirajući govor kojega je Komšić dan ranije održao u sjedištu UN u New Yorku te njegove komentare na Dodikovu odluku da unutar Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske ustroji paravojne postrojbe pod nazivom žandarmerija.

Komšić je iz New Yorka poručio kako će nastaviti sprječavati Dodika u provedbi militarizacije i kreiranju kriza te destabiliziranju BiH.

Dodik je pak Komšiću odgovorio porukom kako je to 'blebetanje'. 'On može samo blebetati. Iza njega stoji prijevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima', izjavio je Dodik.

Komšić je u govoru pred sudionicima zasjedanja Opće skupštine UN-a uz ostalo optužio susjedne zemlje da svojim postupcima unose nemir u BiH i destabiliziraju je.

'To nije dobro, niti doprinosi razvijanju željenih međusobnih dobrosusjedskih odnosa', kazao je Komšić.

U odvojenoj izjavi za portal Radio Sarajeva Komšić je komentirao Dodikovo postrojavanje žandarmerije u Banjoj Luci i pritom mu je poručio kako on takvim paradama samo 'šminka svoje poraze'. 'Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi dobro želi', kazao je Komšić.