MILORAD U PUNOM SJAJU

Dodik: Komšić je političko nedonošče pobačeno 2006.

09.01.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Milorad Dodik ponovno je izvrijeđao Hrvatsku i njezina predsjednika Stjepana Mesića, američkog diplomata Raffija Gregorijana, prvog zamjenika visokog predstavnika, Sud BiH, Tužiteljstvo BiH i Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH

BANJA LUKA/BEOGRAD - U intervjuu za beogradski tisak na pitanje o Mesićevim optužbama Dodik je odgovorio da nije začuđen imajući u vidu od koga dolaze.

'Davanje nebuloznih izjava tipično je za Mesića. Hrvatska je nastala na genocidu i ratnim zločinima. Vrijeme je da Mesić prestane dijeliti lekcije i objasni kako se ponašala njegova država i u prošlom i u Drugom svjetskom ratu. Međunarodni sud pravde utvrdio je kako je genocida bilo samo u Srebrenici, a to je samo jedna općina', kazao je Dodik.

Govoreći o tužbi protiv Gregorijana, rekao je da je sve predano Tužiteljstvu BiH. 'Presuda će biti politička jer je to politička institucija. To nikoga ne bi trebalo čuditi, jer se zna kako u Sudu BiH i u Tužiteljstvu BiH rade stranci. Očekujem kako će, bez obzira na dokaze, tužba biti odbačena. Ovdje se isuviše veličaju međunarodni predstavnici', rekao je Dodik.

Govoreći pak o Željku Komšiću, Dodik je kazao: 'Komšić je političko nedonošče pobačeno na izborima 2006. Za njega nisu glasali Hrvati, već Bošnjaci. Muslimani su sebi izabrali podobnog Hrvata.'