novska

Dodijeljene diplome polaznicima škole za programere video igara

05.11.2019 u 13:50

Bionic
Reading

Nakon šest mjeseci školovanja u Poduzetničkom inkubatoru 'Pismo' u Novskoj, središtu gaming industrije Sisačko-moslavačke županije, četrdeset polaznika iz cijele Hrvatske primilo je u utorak Diplome o uspješno završenom školovanju za programere video igara

Polaznici su osposobljeni do stupnja da mogu otvoriti svoje tvrtke ili potražiti posao u sličnima.

'S prvom grupom do sada smo osposobili sedamdeset isključivo mladih ljudi, a zanimanje za treću grupu premašilo je sva naša očekivanja', kazao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Napomenuo je kako buduće stručnjake u gaming industriji u školovanju pomaže Grad, Sisačko-moslavačka županija te Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, najavio je da će i ubuduće financijski pomagati osposobljavanje kadrova u tom sektoru.

Da će to činiti i Ministarstvo rada i mirovinskog sustav rekla je državna tajnica Majda Burić, ističući da je nezaposlenost u Hrvatskoj pala za 11 posto i sada iznosi šest posto.

'U posljednje tri godine Ministarstvo je u zapošljavanje na području Sisačko-moslavačke županije uložilo 150 milijuna kuna poticajnih sredstava, omogućivši da posao dobije pet tisuća osoba', istaknula je.

Župan Ivo Žinić najavio je izradu projekta za izgradnju kampusa za gaming industrije u Novskoj, a potom su polaznicima uručene diplome.