RAFINERIJA U BIH

Dobrović: Problem zagađenja zraka u Slavonskom Brodu je složeno pitanje

04.02.2016 u 14:48

Bionic
Reading

Ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović izjavio je u četvrtak novinarima pred Banskim dvorima da je problem zagađenja zraka u Slavonskom Brodu složeno pitanje, ali Vlada je tu da u skladu sa svojim mogućnostima sudjeluje u njegovu rješavanju

'Problem prekograničnog zagađenja postoji i to je nešto što želimo rješavati', rekao je ministar nakon Vladine sjednice. Podsjetio je kako je prethodna Vlada također imala aktivnosti na tom planu, a postoji i rad međudržavne komisije, za koju je najavio da će zasjedati sljedećeg tjedna.

Pripremljen je sporazum o međudržavnoj suradnji između BiH i Hrvatske na području zaštite okoliša, te će Vlada nastaviti intenzivirati te aktivnosti sa ciljem zaštite zdravlja i okoliša na području Slavonskog Broda. Riječ je o složenom međudržavnom pitanju jer BiH nije u Europskoj Uniji, kaže Dobrović.

Na novinarski upit o eventualnim kratkoročnim mjerama ministar je odgovorio da 'postoje postupci koji moraju ići svojim tijekom, a Vlada će razmatrati rješenja u skladu s mogućnostima'.