EMISIJA 'VETO' NA n1

Dobrović najavio poskupljenje struje do ljeta

14.02.2017 u 22:57

Bionic
Reading

Cijena struje građanima će poskupiti za 4 do 6 posto prije 1. lipnja ove godine, najavio je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji

Razlog je povećanje naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije. 'Teret neće snositi samo građani, nego i opskrbljivači. To će se desiti prije polovice godine. Bit će to mala promjena. Par postotaka četiri, pet ili šest posto. Takva je situacija, mi moramo naći izlaz', rekao je Dobrović dodavši kako na to neće imati utjecaja lokalni izbori.

Smatra da to moraju napraviti što prije, čim donesu zakonske dokumente. Nije želio potvrditi ni da će nakon 1. travnja spriječiti povećanje cijene plina za građana nakon što stupi na snagu Zakon o regulaciji tržišta plina.

Opovrgnuo je medijske špekulacije da su u Mostu u panici zbog sastanka predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića s Vesnom Pusić, počasnom predsjednicom HNS-a, koji se dogodio dan prije glasanja o povjerenju ministru Barišiću.

U emisiji Veto rekao je kako je sadašnja Vlada stabilna i da su ti razgovori bili legitimni. 'Funkcioniramo vrlo dobro. Rekao bih da je to stabilna Vlada. Ne, nismo u panici zbog sastanka Plenkovića s Pusić. Legitimno se sastajati i razgovarati. Ako bi do preslagivanja došlo vrlo rado neka se sastavi nova Vlada, ja ću rado prepustiti nasljedniku da se svim pitanjima koja su na stolu bavi', zaključio je Dobrović.