Dobro došli na Modu komodu!

Dobro došli na Modu komodu!

24.10.2011 u 22:21

Bionic
Reading

Dobro došli na Modu komodu!

Alo, ekipa!

Dobro došli na Modu komodu (ime smo prije par godina smislile moje drage prijateljice Iva, Andrea i ja, imajući malo drugačiju i puno nadobudniju priču u glavama, kojom ću vas gnjaviti kad za nju dođe vrijeme, ako dođe).

Prije otprilike jednog desetljeća naišla sam na citat jedne slavne 'gospođice' koja je možda kao nijedna prije obilježila svjetsku modu. Do danas nisam naišla na bolju interpretaciju mode kao takve.

'La mode n'est pas quelque chose qui existe dans les robes seulement. La mode est dans le ciel, dans la rue, la mode a à voir avec les idées, la façon dont nous vivons, ce qui se passe.'
Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel

U mojem slobodnom prijevodu to bi glasilo otprilike ovako:
'Moda nije nešto što postoji samo u haljinama. Moda je na nebu, na ulici, moda ima veze s idejama, načinom na koji živimo, s onim što se događa oko nas.'

E, pa to će biti lajtmotiv kojim ću se pokušati voditi na ovom blogu.

Predmet mog zanimanja su ljudi, ideje, ulica, prostori, život i hrpa nekih malih nevidljivih stvari koje se ne mogu ovjekovječiti nijednim čudom tehnologije, ali ih osjećamo, volimo i, na kraju, živimo.

Moja desna ruka bit će moj veliki prijatelj (ujedno i brat) Luka.

Sve je počelo jednog sparnog ljetnog dana u Splitu kad smo Luka, Vili (fotoaparat) i ja krenuli na neobaveznu kavu. Espresso je s guštom popijen, ali tek nakon što su nastale ove fotke.

haljina: vintage Gianfranco Ferre, torba: H&M's FAA collection, cipele: Borosana, Borovo



Za prvi post dovoljno.

Čekirajte i ostale rubrike. Ima zgodnih kombinacija, ljudi i inspiracije.

Do čitanja.

p.