VLADA DALA JAMSTVO

Dobre vijesti za radnike Dine i Diokija: Stižu plaće

02.08.2012 u 12:27

Bionic
Reading

Radnici Diokija i Dine – Petrokemije mogu se uskoro nadati zaostalim plaćama jer je Vlada dala državno jamstvo u korist Zagrebačke banke za avansno plaćanje turskog investitora koji namjerava preuzeti te dvije tvrtke. Turci će isplati 20 milijuna eura, od čega će pet milijuna biti usmjereno na isplatu zaostalih plaća

'Investitor je ugledna tvrtka i kvalitetan partner s ozbiljnim namjerama, a novac koji će uplatiti, ukupno 20 milijuna eura, dijelom će u iznosu od pet milijuna biti namijenjen za plaće. Ostatak ide za pokretanje proizvodnje', najavio je ministar financija Slavko Linić.

Napomenuo je da je, osim isplate zaostalih plaća radnicima u Diokiju i Dini, interes da se te tvrtke pokrenu, prije svega Dina, jer je 'u do sada izrađenoj elaboraciji jedino postrojenje koje može opstati na tržištu'. Obećao je da će Vlada učiniti sve da se do kraja godine napravi financijsko restrukturiranje tvrtke.

'Vlada je odgovorna za sustav, intervenira i pokušava pomoći. Problem koji se dogodio puno ranije smo naslijedili, no izgleda da se stvar sad spašava. Iako su ministri Čačić i Linić bili izloženi kritikama za ono za što nimalo nisu odgovorni, ako stvar bude funkcionirala, sada će biti zaslužni', ocijenio je premijer Zoran Milanović.