ITALIJA

Dobitnik jackpota pohranio listić u banku

26.08.2009 u 20:04

Bionic
Reading

Dobitnik rekordnog talijanskog jackpota od blizu 148 milijuna eura, čiji je identitet nepoznat četiri dana nakon izvlačenja, pohranio je u utorak dobitni listić u jednu banku u Milanu, izvijestila je u srijedu talijanska agencija Ansa

'Talijanska lutrija nam je rekla da je dobitni listić pohranjen u utorak u jednu banku u Milanu', rekla je kći vlasnika kafića u mjestašcu Bagnone u Toskani gdje je kupljen slavni listić. Prema zakonu, dobitnici mogu zatražiti bilježnika da obavi formalnosti uz nadoknadu do 3 posto dobitka, kako bi bili isplaćeni i ostali anonimni.

To je drugi najveći dobitak na lotu nakon 157,7 milijuna eura na američkom MegaMillionsu u ožujku 2007., izvijestila je talijanska agencija Agicos specijalizirana za igre na sreću. Jackpot je rastao od siječnja, kada je posljednji put izvučen listić s dobitnom kombinacijom od 6 brojeva - od mogućih 90 - uz tri izvlačenja na tjedan. Vjerojatnost da se pogodi dobitna kombinacija bila je tek 1 naspram 622 milijuna, za najmanju uplatu od 1 eura.