KOSOR PROTIV NELIKVIDNOSTI

'Do kraja tjedna pročešljat ćemo sva javna poduzeća'

14.01.2011 u 11:20

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako će u središtu pozornosti rada Vlade u ovoj godini biti rješavanje nezaposlenosti te ocijenila kako je dobar podatak da je tijekom prošle godine zaposleno oko 20 posto više ljudi nego godinu dana ranije

To su dobri pokazatelji i mi činimo sve da se rast nezaposlenosti zaustavi, ali radimo i užurbano na nekim projektima koji bi mogli pomoći u smanjenju nelikvidnosti, izjavila je Kosor prilikom polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu sutrašnje obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Do kraja tjedna češljamo sva javna poduzeća još jedanput, da bismo doista ustanovili tko i što, koliko i duguje li, a onda ćemo na temelju toga poduzeti još neke nove korake', najavila je premijerka.

Prilikom polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu sutrašnje obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske, Kosor je izjavila kako će Vlada učiniti sve za zaštitu hrvatskih branitelja te istaknula da je zadovoljna razgovorom koji su, u slučaju optuženog vukovarskog branitelja Tihomira Purde, obavili hrvatski ministar pravosuđa i srbijanska ministrica pravde.

Vlada će učiniti sve za zaštitu hrvatskih branitelja koji su najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku, vodeći računa da je Hrvatska pravna država, da institucije moraju funkcionirati, da se sve institucije od MUP-a do DORH-a moraju kretati u okviru zakona i ustava i da je svatko nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno', izjavila je Kosor novinarima osvrćući se na slučaj Purda.

Istaknula je kako se u Hrvatskoj nije vodio građanski rat već je Hrvatska bila žrtva krvave agresije, a na te se činjenice naslanjaju i hrvatski zakoni.

Kosor je kazala da je okvir za razgovore o slučaju Purda između ministara pravosuđa Hrvatske i Srbije stvoren i njezinim razgovorom s predsjednikom Tadićem, gdje su govorili o najvažnijim ciljevima mješovite komisije i ministara.