SREDIŠNJA INFORMATIVNA EMISIJA

Dnevnik HTV-a od 15. veljače seli se u termin od 19 sati?

11.01.2012 u 12:14

Bionic
Reading

Središnji Dnevnik HTV-a vrlo će vjerojatno od 15. veljače na programu biti pola sata ranije no dosad, a umjesto trideset minuta, trebao bi trajati između 45 i 55 minuta, neslužbeno doznajemo s Prisavlja

Iako ideja o promjeni termina središnje informativne emisije postoji već neko vrijeme, u njezinu promjenu do sada se nisu upuštali prvenstveno zbog navike gledatelja i činjenice da je Dnevnik u 19.30 prisavski brand. Međutim, brojke o njegovoj gledanosti već duže vremena im ne idu u prilog kako zbog niske kvalitete, tako i zbog činjenice da startaju nakon RTL-a i Nove TV.

Datum 15. veljače poklapa se i s najavama novog glavnog urednika HTV-a Brune Kovačevića koji je prije dvadesetak dana najavio predstavljanje noviteta na HRT-u za polovicu veljače, ali i činjenicu da je za HTV-ov Dnevnik svojedobno nazvao podgrijanom juhom.

Iz Odjela za odnose s javnošću informaciju da se mijenja termin Dnevnika nisu željeli komentirati uz dodatak da se 'na promjenama i poboljšanjima u njemu radi kontinuirano'. Iz nekoliko pak izvora neslužbeno doznajemo da je 15. veljače vrlo izvjestan termin i da, unatoč prijedlozima da se s novim terminom i konceptom ide tek od jeseni, u vodstvu kuće tome nisu skloni jer bi željeli što prije vratiti gledanost.

Iako se većina na HRT-u slaže da bi promjena na 19 sati bila dobra jer bi se na taj način ušlo u prostor Dnevnika Nove TV, proturječja postoje oko toga ima li HTV u ovom trenutku kapacitet za izradu kvalitetnih 45-55 minuta s obzirom na to da ni sadašnjih pola sata ne uživa veliko povjerenje gledatelja.

Prema njihovu mišljenju, prvo bi trebalo napraviti kvalitetnih pola sata, pa tek onda krenuti u razmišljanje o promjeni termina, inače bi se mogao dogoditi slovenski sindrom. Naime, tamo je nacionalna televizija također pomaknula termin Dnevnika za pola sata, ali bez posebne promjene koncepta, i doživjela je katastrofu.

U novom konceptu Dnevnika, doznajemo, prostor bi dobile i vijesti iz svijeta poznatih i slavnih, a vrlo vjerojatno bi se više mjesta našlo, što je i sada već slučaj, za seks pandi u zoološkim vrtovima i lavovima koji navodno napadaju djecu.