NASILJE MEĐU OSNOVCIMA

Djevojčicu zavezali selotejpom i ostavili je u parku

24.03.2009 u 16:58

Bionic
Reading

Četvorica šibenskih osnovaca svoju su vršnjakinju u parku nakon nastave zavezali selotejpom. Pokušavajući se osloboditi, djevojčica je ozlijedila koljeno

Dječaci koji pohađaju OŠ Faust Vrančić zbog ovog su incidenta završili na krim-obradi u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj pod optužbom za nasilničko ponašanje.

Dječaci su se nakon završetka nastave po običaju zaputili u obližnji Perivoj Roberta Visianija kako bi se još neko vrijeme igrali. S njima je bila i djevojčica. Prilikom igre iz školske torbe ispao joj je selotejp. Dječaci su ga uzeli, njome djevojčici svezali ruke i noge te je ostavili u parku. Dok je nemoćno skakutala, djevojčica je pala i ozlijedila koljeno. Nakon toga jedan od dječaka se vratio u park i oslobodio je.

Još jedan školski incident dogodio se u dvorani šibenske Osnovne škole Juraj Dalmatinac. Na satu tjelesnog odgoja došlo je do naguravanja dvojice dječaka. Pritom je jedan pao na pod te mu je naprsnuo bubnjić, što se smatra teškom tjelesnom ozljedom.

Županijska koordinatorica za školske preventivne programe, ujedno i pedagoginja šibenske OŠ Juraj Dalmatinac, Zorana Vrbičić, odlučna je u ocjeni da je nasilje među školskom djecom u porastu.

'Pri tome se ona koriste metodama koje su neprihvatljive i neprimjerene sa svih aspekata. To je neosporno. No ništa se nije dogodilo, a da nema svoju evoluciju, da se zbilo iz čista mira. Zbog toga cijela zajednica, od roditelja i škole do šire društvene sredine, uključujući i stručnjake najrazličitijih oblasti, treba dobrano raditi i sa žrtvama i s nasilnicama kako bi se spriječile doista tragične brojke slučajeva nasilja među djecom. Jer čim jedna karika tog lanca pukne, sustav se ruši', kazala je Vrbičić za Jutarnji list.