NESREĆA U SLOVENIJI

Djevojčica slomila kralježnicu na vatrogasnoj vježbi

10.06.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Petnaestogodišnja učenica završnog razreda škole u okolici Ptuja u Sloveniji slomila je kralježnicu u tijeku vježbe evakuacije iz školske zgrade, kad su učenici s prvog kata skakali na zračni jastuk koji je u dvorištu postavilo lokalno vatrogasno društvo

Nesreća se dogodila u srijedu popodne, a policija još istražuje okolnosti nesreće i moguće krivce. 'Stanje pacijentice je stabilno i nije životno ugrožena' izjavio je u četvrtak za televizijsku postaju POP-TV dr. Teodor Pevec u ptujskoj bolnici, u koju je učenica smještena, potvrdivši da je riječ o teškim ozljedama i lomu kralježnice.

Milan Fakin, direktor Osnovne škole 'Breg' kod Ptuja, gdje se nesreća dogodila, izrazio je žaljenje zbog tragična događaja. Dodao je da se evakuacijska vježba izvodila u suradnji s policijom i lokalnim vatrogasnim društvom.

Vatrogasci su i postavili zračni jastuk, zajamčivši mu da je vježba za djecu sigurna, izjavio je. Međutim, neki su stručnjaci za slovenske medije, pod uvjetom da ostanu neimenovani, izjavili kako se ne preporučuje uporaba zračnog jastuka u takvim vježbama, osobito ako u njima sudjeluju djeca. Dodali su da se za školske prikazane vježbe rabe lutke.