ISTRAGA U NIZOZEMSKOJ

Djevojčica rodila za vrijeme ekskurzije

30.03.2011 u 14:43

Bionic
Reading

Dvanaestogodišnja djevojčica iz Nizozemske rodila je curicu tijekom školske ekskurzije, priopćila je nizozemska zdravstvena služba

'Djevojčica i njezini roditelji nisu znali da je trudna, a nije bilo ni vanjskih znakova trudnoće', izjavio je glasnogovornik zdravstvene službe, dodajući da se ne zna u kojem je mjesecu trudnoće bila djevojčica.

Djevojčica, za koju se jedino zna da je iz Groeningena, na sjeveru Nizozemske, bila je na jednodnevnom izletu s razredom kada je osjetila jake bolove u trbuhu.

Učitelj je pozvao hitnu pomoć, a kada je ona stigla, djevojčica je već počela rađati pa su je uveli u obližnju zgradu, gdje je porod uspješno dovršen.

Maloljetna majka i beba su potom prebačene u bolnicu u Groeningenu, gdje se još uvijek nalaze, kazao je glasnogovornik zdravstvene službe, dodajući da se obje osjećaju dobro.

Nizozemske vlasti otvorile su istragu o ovom slučaju, a policija je razgovarala s mladom majkom. Kirsten Smit, glasnogovornica državnog odvjetništva, rekla je da je djevojčica zatrudnjela u dobi od 11 godina.

Prema pisanju De Telegraafa, 52-godišnji otac djevojčice bio je osuđen za seksualno zlostavljanje djeteta u bivšem braku. U zatvoru je odležao dvije godine.

Najmlađa poznata majka na svijetu je Peruanka Lina Medina, koja je 1939. godine rodila sina kada joj je bilo samo pet godina. Nije poznato tko je otac tog djeteta.