KOMUNALCI I DALJE USTRAJU

Djelatnici Pulaprometa prekinuli štrajk

23.12.2009 u 15:02

Bionic
Reading

Djelatnici gradskoga javnog prijevoznika Pulaprometa prekinuli su danas štrajk solidarnosti i gradski autobusi voze po uobičajenom rasporedu, a radnici komunalnog poduzeća 'Herculanea' i dalje štrajkaju, izvijestio je pulski gradonačelnik Boris Miletić na današnjoj konferenciji za novinare tijekom koje je stigla vijest o prekidu štrajka Pulaprometa.

U međuvremenu štrajk solidarnosti prekinuli su i članovi Sindikata Istre i Kvarnera u pulskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, izvijestio je zapovjednik Klaudio Karlović. Gradonačelnik Miletić je istaknuo kako štrajk radnika komunalnog poduzeća 'Herculanea' nikome ne donosi ništa dobro, gubitci se gomilaju, a ako se pokaže da nije legalan, kako je rekao, dovode se u pitanje radna mjesta svih radnika.

'Grad je sve svoje obveze ispunio i spreman je još samo 24 sata ponuditi bon od 500 kuna umjesto tražene božićnice', istaknuo je gradonačelnik Miletić.

U međuvremenu radnici komunalnog poduzeća 'Herculanea' i dalje štrajkaju iako su danas kamionima krenuli po otpad u prigradskim općinama Barbanu, Marčanu, Ližnjanu i Fažani, čiji se komunalci, po riječima predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića, 'proteklih večeri nisu uključili u igrokaz pulskoga gradonačelnika' i čistili pulske ulice i prikupljali komunalni otpad umjesto komunalnog poduzeća 'Herkulanea'.

Inače, radnici pulskoga komunalnog poduzeća 'Herculanea' u ponedjeljak su počeli štrajk pošto je propao pokušaj dogovora Sindikata i pulskoga gradonačelnika Borisa Miletića. Sindikati su odbili njegovu ponudu da umjesto planirane božićnice od 2000 kuna radnicima da bon od 500 kuna.