MILOŠEVIĆU LUDOM RADOVANJE

Djelatnici Bjelolasice nisu dobili tri obećane plaće

21.10.2011 u 18:38

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević obećao je prošle subote, na HDZ-ovu predizbornom skupu u Ogulinu, isplatu do srijede

Na predstavljanju programa HDZ-a prije sedam dana u ogulinskoj sportskoj dvorani potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević obećao je da će radnici HOC-a Bjelolasica dobiti tri neisplaćene plaće do srijede. Ni danas, u petak, na račune 130 zaposlenika nije uplaćena ni kuna. Plaše se da će, bude li novac "legao" na račun HOC-a, biti iskorišten za plaćanje dugova dobavljačima.

Još jedna službena laž i obmana s vrha države, i opet izrečena u predizborno vrijeme, ponukala je djelatnike koji žive u neizvjesnosti i strahu od otkaza da se danas okupe i potraže izlaz. Oni ne znaju hoće li dobiti otkaze ili otpremnine ili će ih preuzeti novi vlasnik tvrtke...

Nitko im ništa ne govori. Njih 70 odlučilo je – s obzirom na to da ostali rade u hotelu Jastreb u Begovu Razdolju i restoranu Sabljaci te upravama u Zagrebu i Ogulinu, ili su na bolovanju – da će do kraja mjeseca čekati najavljena rješenja za HOC. Ne bude li ih, angažirat će neovisnog odvjetnika i s njim krenuti u iznalaženje drugih rješenja. Predstavljat će ih grupa od pet izabranih djelatnika.

Vlada je nedavno najavila mogućnost da će njihova agonija uskoro prestati kad HOC preuzme Club Adriatica, čiji su predstavnici u četvrtak bili na Bjelolasici.