SKANDAL U KARLOVCU

Djelatnica Sigurne kuće otkrila lokaciju skloništa

27.04.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Lokacija Sigurne kuće u Karlovcu, skloništa za žene žrtve nasilja u obitelji, otkrivena je nakon gotovo osam godina djelovanja zbog sukoba unutar Ženske grupe Korak koja je pokrenula ovaj projekt

Dugogodišnja djelatnica Koraka Jasna Grbačić optužila je voditeljicu Ženske grupe Sadiku Zvirkić za pronevjeru novca i maltretiranje žena koje im se obraćaju za pomoć nazvavši Korak kriminalnom organizacijom, o čemu je obavijestila i policiju.

No sve te optužbe na račun Koraka i Sadike Zvirkić, Jasna Grbačić iznijela je jednoj medijskoj kući pozirajući ispred Sigurne kuće što je zgrozilo djelatnice Koraka, ali i štićenice koje trenutačno borave u kući.

'Optužbe ne stoje jer za svaku donaciju postoji dokumentacija koje se naknadno i provjerava. No otkrivanjem lokacije Sigurne kuće Jasna Grbačić povrijedila je radnu dužnost te će joj zbog toga biti uručen izvanredni otkaz, a podnijet ćemo i tužbu protiv nje', rekla je Zvirkić.

Zbog otkrivanja podataka o sjedištu skloništa za žene, u Ženskoj grupi Korak ozbiljno razmišljaju o promjeni lokacije Sigurne kuće, piše Slobodna Dalmacija.