PRIMORAC ZA DIE PRESSE

'Djecu učimo o užasima fašizma i nacizma'

05.12.2008 u 12:55

Bionic
Reading

Obrazovanje mladih generacija je važno kako bi mladi naučili što znači tolerancija, a današnja Hrvatska ne tolerira ustaštvo i fašizam, rekao je u intervjuu za austrijski list Die Presse hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac

ZAGREB - 'Lako je manipulirati s neobrazovanim ljudima. Zato je jako važno raditi na obrazovanju mladih generacija, i mi tu usko surađujemo s BiH, Srbijom i drugim zemljama regije. Nova generacija mora naučiti što znači tolerancija', kazao je Primorac.

Primorac je u intervjuu za austrijski list također kazao da moderna Hrvatska ima nultu stopu tolerancije prema osobama koje ističu ustaštvo i fašizam.

'Naša djeca uče da je Drugi svjetski rat bio užasno razdoblje fašizma i nacionalsocijalizma i da se tako nešto više nikada ne smije ponoviti', rekao je Primorac podsjećajući da je današnja Hrvatska izgrađena na antifašizmu te da je na tom principu i izborena nezavisnost Hrvatske.

Hrvatska, nastavio je, ulaže puno energije u borbi protiv organiziranog kriminala i ta borba 'pokazuje već i prve rezultate'. Također je podsjetio da je ulazak u euroatlantske integracije prioritet hrvatske politike.