NAPETO ZBOG NOVIH MJERA

Dječje klizalište prijavljeno stožeru jer se 'pije vino i ne drži razmak', gradonačelnik zaprepašten: 'Prijavili su nas frustrirani Dugorešani, žele oteti djeci osmijeh s lica'

01.12.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Proteklog vikenda u Dugoj Resi otvoreno je klizalište koje će raditi do kraja školskih praznika, no već nakon dva-tri dana rada dvoje mještana prijavilo je klizalište Stožeru civilne zaštite zbog navodnog kršenja epidemioloških mjera, što gradonačelnik Tomislav Boljar kategorički opovrgava

Na klizalištu površine 560 kvadratnih metara svakih sat vremena izmjenjuje se po 25 klizača, kojima se prije ulaska mjeri temperatura i dijele zaštitne maske za lice. Klizanje i klizaljke besplatne su za sve.

No, Radio Mrežnica javlja kako je već nakon tri dana dvoje Dugorešana prijavilo rad klizališta, prijeteći svojim autoritetom i poznanstvima.

  • +9
Klizalište u Dugoj Resi Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Optužili su Grad i Turističku zajednicu da se 'dolje pije vino, ne drži razmak, okupljaju se bake i mame', a drugi prijavitelj išao je tako daleko da se pozivao na svoje veze u represivnom aparatu i prijetio da će zatvoriti klizalište jednim pozivom. Usto, radnicima koji rade na osiguranju klizališta prigovarao je zašto tu uopće rade jer će prenijeti zarazu svojima kod kuće, a onda i zaprijetio u stilu 'bude li gužve, zatvorit ću/će vas'.

O svemu ovome sastavljene su službene zabilješke, a reagirao je i dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

'Prijavljuju nas Dugorešani, ne ljudi iz Osijeka. Tko god je bio dolje, vidio je da se pridržavamo svih mjera, nema okupljanja, maksimalno kliže 25 njih, sve se dezinficira pa čak i oni medvjedići koje se gura po ledu. Velik trud je uložen ne samo u slaganje ovog prostora već i u pridržavanje rigoroznih mjera, no onaj tko ide dolje može vidjeti osmijeh u očima i na licu djece pod maskama. Onda znate da taj trud nije bezveze, djeca su na otvorenom, aktivni su i to nekome smeta', kaže Boljar, koji dodaje da je spreman kleknuti pred svakog i zamoliti da ostave klizalište i djecu na miru da uživaju.

'Dajte mi da kližu, jedanput imaš 7 godina, jedanput 12 pa sa simpatijom želiš klizati na ledu, jedna je mladost, u ovom lockdownu im treba bar nešto dati. Ako se bojite za sebe, ne dolazite dolje, budite doma, ne kurite vatru, zaboravite na svoj ego i okanite se lažnih prijava jer dolje nitko ne pije vino, a najmanje se okupljaju bake', kaže Boljar.