'UČENICI IZVAN OPASNOSTI'

Dječak u bolnici s meningokoknom sepsom?

20.04.2009 u 15:14

Bionic
Reading

U zadarsku opću bolnicu jutros je primljen dječak za kojeg postoji opravdana sumnja da je obolio od meningokokne sepse. Laboratorijski nalazi još nisu gotovi no liječnici su već počeli s primjenom terapije zbog simptoma koje dječak ima

ZADAR - Dječak, čiji roditelji ne žele davati izjavu za medije, učenik je osnovne škole Stanovi, ali voditelj zaraznog odjela zadarske opće bolnice dr. Boris Dželalija kaže kako nema opasnosti za djecu u školi jer su proteklog tjedna bili praznici, izvještava Dnevnik.hr.

Na pregled su pozvani svi prijatelji i članovi obitelji dječaka s kojima je proteklih dana bio u kontaktu. Dr. Dželalija ističe kako nema mjesta panici jer se uglavnom radi o izoliranom slučaju bolesti. Također ističe kako je dječak obolio jučer, a na vrijeme je primljen u bolnicu pa njegovo stanje nije opasno po život.

Inače ovo je već treći slučaj meningokokne sepse u posljednjih mjesec i pol dana. Tada su u bolnicu u Zadru primljeni brat i sestra iz Gospića, a oboje su se uspješno oporavili.