RODITELJI TUŽE SUSJEDA

Dječak teško ranjen u eksploziji petarde

25.01.2009 u 12:31

Bionic
Reading

Desetogodišnji dječak teško je ozlijeđen prilikom eksplozije petarde koju je sam aktivirao jučer oko podne u blizini obiteljske kuće u Popovićima kod Benkovca, izvijestila je danas zadarska Policijska uprava

ZADAR - Dječak Josip Matošić iz mjesta Popovići ostao je bez vrška palca lijeve šake, donji članak palca mu je slomljen i ima ubodnu ranu lijevog oka, te je zadržan na liječenju u zadarskoj Općoj bolnici.

'Sjedila sam u fotelji kada je nešto iza kuće puklo. Josip je počeo vikati da je ostao bez ruke i očiju. U tom trenutku noge su mi se oduzele. Uhvatila sam ga za tu ruku da mu manje krvari i uvela ga u kuću, a iz oka mu je tekla krv. Nije mogao ni plakati, sav se ukočio', rekla je majka dječaka Nada Matošić za Večernji list.

Dječakov otac Sveto kaže da će zbog ovog događaja tužiti Branimira Čirjaka, 28-godišnjeg susjeda sa psihičkim smetnjama, koji je njegovom sinu dao petarde, i to "magnumke".

Liječnik Samir Čanović s Očnog odjela zadarske Opće bolnice kaže kako se radi o izrazito teškoj ozljedi, o puknuću oka koje se ispunilo krvlju. Davanje daljnjih prognoza, kaže, je neizvjesno, a oporavak će teći sporo, pa će tako tek kroz nekoliko dana znati hoće li dječak moći vidjeti na to oko.