ISTRČAVANJE NA CESTU

Dječak poginuo u nesreći kod Poreča

30.07.2009 u 10:24

Bionic
Reading

Od posljedica teških tjelesnih ozlijeda zadobivenih u prometnoj nesreći, koja se sinoć u 22.30 sati dogodila u Vabrigi nedaleko Poreča, u pulskoj Općoj bolnici noćas je u 23.50 sati preminuo šestgodišnji dječak iz Njemačke

Po riječima glasnogovornice Policijske uprave Nataše Rogić, nesreća se dogodila na raskrižju županijske ceste Tar-turističko naselje Lanterna i Turističke ulice kada je šestgodišnji M. A. B. iz Njemačke neoprezno istrčao na cestu te udario u osobni automobil "nissan navara" belgijskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 47- godišnja Belgijanka.

Dječak je zadobio teške tjelesne ozlijede te je hitno prevezen u pulsku Opću bolnicu gdje je u 23.50 sati preminuo. U trenutku nesreće šestgodišnje dijete bio je s roditeljima dok je u vozilu osim vozačice bilo još troje putnika od kojih nitko nije ozlijeđeno.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Puli Sena Midžić-Putigna zatražila je vještačenje vozila, a prema podacima policije vozačica nije bila pod utjecajem alkohola.

Od početka godine do danas na istarskim prometnicama zabilježena je 21 prometna nesreća s 24 poginule osoba, dok je prošle godine u istom razdoblju bilo 16 nesreća i 17 poginulih.