UBOJSTVA U JASLICAMA

Djeca nisu odabrana slučajno

26.01.2009 u 10:48

Bionic
Reading

U Belgiji još uvijek nije splasnuo šok zbog nezapamćenog ubojstva u jaslicama. Odvjetnik i ekspert za ubojstva Jef Vermassen izjavio je za televiziju VRT da se ubojica uklapa u profil masovnog ubojice

Vermassen smatra da je ubojica bio pun osobnih frustracija s kojima se nije znao nositi. Također drži da je frustracije zatomljivao sve dok nisu eksplodirale u njemu prošlog petka.

Vermassen se osvrnuo i na nezapamćen odabir cilja napada: 'Ovdje se nije radilo o slučajnom ubijanju. Odabrao je tek rođenu djecu kao metu. To znači da ima problema vezanih za djecu, moguće s pristupanjem djeci. Ne može biti slučajno što je za metu odabrao djecu te zločin izveo na ovakav, specifičan način.

Inače, ubojica Kim de Gelder u zatvoru odbija jesti i govoriti te je osumnjičen za još jedno nedavno ubojstvo, dosad neobjašnjeno, 70-godišnjakinje, objavile su u ponedjeljak belgijske tv postaje na flamanskom VRT i VTM.

Beživotno tijelo 73-godišnjakinje izbodene nožem, pronađeno je 16. siječnja u njezinu domu u Beverenu, blizu Antwerpena.

Suprug 73-godišnjakinje koji se nalazio kod susjeda, oslobođen je krivnje a krađa je odbačena kao eventualni motiv zločina. Istražitelji su se suočili sa zagonetkom o okolnostima i uzrocima ubojstva.

Po tv postaji VRT, forenzičari su otkrili tragove koji ukazuju na De Geldera. Privatna tv postaja VTM spomenula je "sumnje" koje terete mladića u toj drugoj aferi.