DEMOLIRANJE PUBA U KARLOVCU

Divljim mladim HDZ-ovcima kazne od par tisuća kuna

23.11.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Nepravomoćnom presudom karlovačkog Općinskog suda bivši članovi Mladeži HDZ-a Željko Goršić i Danijel Trupković osuđeni su danas na novčanu kaznu od 20 dnevnih dohodaka jer su u studenome 2008. uništavali inventar u karlovačkom River pubu

Željku Goršiću presuđena kazna njegovih 20 dnevnih dohodaka iznosi 4.160 kuna, a Danijelu Trupkovići 3.340 kuna. Glasnogovornica Općinskog suda sutkinja Irena Šegavić objasnila je za Hinu da se, ne uplati li se ta svota u proračun RH, novčana kazna mijenja za zatvorsku kaznu od 20 dana. Sud je oštećenog ugostitelja Željka Godača uputio da naknadu štete potražuje parničnim postupkom, na temelju osuđujuće presude.

Dokazni postupak završio je danas sučeljavanjem konobara i vlasnika lokala, budući da su njihove prijašnje izjave bile proturječne. Sud je danas ocijenio vjerodostojnima Godačeve tvrdnje da su Trupković i Goršić, koji su te večeri s još dvadesetak pripadnika Mladeži HDZ-a nakon sastanka došli u River pub, izazvali nered te uništavali inventar lokala.

Osim te osuđujuće presude i Goršić i Trupković su ove godine proglašeni krivima i osuđeni na višemjesečne zatvorske kazne zbog premlaćivanja Marka Jovkovića u kafiću 'Astralis', a uz njih za to je djelo osuđen i Vladimir Vogrinc. Sva su trojica u međuvremenu disciplinski kažnjeni brisanjem iz članstva u HDZ-a zato što su 'nanijeli štetu ugledu stranke.