sukob oko udžbenika

Divjak promptno spustila Bandiću: Umjesto zlatnih WC-a, neka popravi sanitarne čvorove u školama

04.06.2019 u 13:52

Bionic
Reading

Odmah nakon što je Milan Bandić od premijera Andreja Plenkovića zatražio smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak stigla je poprilično žestoka reakcija prozvane ministrice. Bandiću je poručila da se bavi 'vlastitim sudskim sporovima' te da bi, umjesto trošenja na 'zlatne WC-e', mogao uložiti novac u sanitarne čvorove u školama

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare održanoj u središtu njegove stranke opet se osvrnuo na udžbenike za vjeronauk i zatražio ostavku ministrice Divjak.

Rekao je kako mu je žao ministrice Divjak te kako 'ona jadna ništa ne razumije'. Na to je reagirala prozvana ministrica Divjak.

'Drago nam je da je gradonačelniku u fokusu obrazovanje, ali žao nam je što se to nimalo ne reflektira na opremanje ili održavanje škola kojima je Grad Zagreb osnivač. Bilo bi znatno važnije da gradonačelnik uloži novac u sanitarne čvorove u školama i sanaciju azbestnih krovova, nego u zlatne WC-e diljem Zagreba', reakcija je Ministarstva znanosti i obrazovanja.

'Gradonačelniku ostavljamo da se bavi vlastitim sudskim sporovima, a mi ćemo i dalje donositi rezultate i konkretne promjene u obrazovanju, poput uvođenja obavezne informatike i uvođenja kurikularne reforme u učionice', poručili su Bandiću.

  • +50
Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX