alternativna rješenja

Sindikalisti pozvani na hitan sastanak u Vladu, premijer im poslao šefa kabineta: Kakva je nova ponuda?

22.11.2019 u 13:59

Bionic
Reading

U Banskim dvorima započeo je izvanredni sastanak predstavnika školskih sindikata s predstavnicima Vlade, na kojemu se navodno razmatra nova ponuda za prekid štrajka

Kako javlja novinar N1 Hrvoje Krešić, sindikaliste je u Vladi dočekao predstojnik ureda Zvonimir Frka Petešić, a na sastanku su i njegov posebni savjetnik Zvonko Kusić te po jedan predstavnik iz Ministarstva znanosti i Ministarstva rada i socijalne skrbi.

Radi se na tome da se dođe do nove ponude, zato i analize Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano uz plaće su bile važne, rekla je nakon sastanka u Vladi s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom rada Josipom Aladrovićem ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te dodala kako je optimistična.

'Mi smo pripremili određene analize koje su nam omogućile da vidimo koja su alternativna rješenja. Najvažnije je da se razgovara temeljem argumenata i da se otvori razgovor sa sindikatima. Radi se na tome da se dođe do nove ponude, zato i analize Ministarstva znanosti i obrazovanja vezano uz plaće su bile važne', rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak novinarima nakon sastanka u Vladi, javlja N1.

Dodala je kako će sve ono o čemu su razgovarli kao i ponuda koja je na stolu prvo biti prezentirana sindikatima, a ne medijima.

'Ja skrećem pozornost i na to da smo cijelo vrijeme razgovarali u ministarstvu o statusu učitelja i na tome ćemo nastaviti raditi i to je isto dio ovoga paketa. Nije sve u tome da imate određenu financijsku ponudu, nego da se otvori dijalog o tome kako će se status poboljšati, a krajnji cilj je da učenici budu čim prije u školama i da učitelji budu zadovoljni', rekla je te dodala kako je optimistična oko pregovora.