KARLOVAC

Direktoru Hrvatskog radija otkaz zbog lažne diplome Prometa

19.07.2012 u 09:10

Bionic
Reading

Zbog lažne diplome Fakulteta prometnih znanosti Marijan Stavljenić, direktor Hrvatskog radio Karlovca, dobio je otkaz. Potvrđene su tako prošlotjedna nagađanja kako bi upravo Stavljenić mogao nastaviti kriminalni serijal krivotvorenja diploma u službama Grada Karlovca i karlovačkim gradskim tvrtkama

Osim toga, novi je to slučaj visokopozicioniranih kadrova aktualne vlasti, nakon što je otkriveno da lažnu diplomu ima i pročelnica ureda župana Ivana Vučića, Bernardica Topolnjak Halapa. Lažnu Stavljenićevu diplomu sa Prometnog fakulteta potvrdili su službeno i Večernjem listu.

'Dekan, profesor Bazijanac, proslijedio je vaš upit vezan uz provjeru stručne spreme Marijana Stavljenića, te vas ovim putem izvještavam kako osoba tog imena i prezimena nije završila studij 2005. godine, niti na Fakultetu prometnih znanosti, niti na Prometnom odjelu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, koji od 1998. osposobljava studente za zvanje inženjera prometa', stoji u dopisu kojeg je potpisala Maja Ferina iz studentske službe Prometnog fakulteta.

Iz Grada jučer su i službeno priopćili da su se po primitku sličnog očitovanja, koje govori da takva diploma nikad nije izdana, odlučili na otkaz. 'Nadzorni odbor HRK-a donio je odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu direktoru, zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa. Protiv Marijana Stavljenića bit će pokrenut postupak radi nadoknade štete koja je napravljena tvrtki', stoji u priopćenju. Na istoj sjednici za novog direktora Radio Karlovca imenovan je Mladen Muić.