'IZMIŠLJENI INCIDENT'?

Direktor Radio Gospića tvrdi da nije pretukao novinara

12.12.2012 u 19:48

Bionic
Reading

Direktor Radio Gospića Marin Smolčić odbacio je danas sumnju da je fizički napao vlasnika, urednika i novinara internetskog portala SlobodnaLika.com Željka Popovića

Pozivajući se na Popovića, Hrvatsko novinarsko društvo (HND) jučer je izrazilo duboku zabrinutost zbog fizičkog napada i prijetnji smrću, ističući da su napadi na novinare napadi na slobodu govora.

Smolčić, pak, u demantiju upozorava da je HND o, kako tvrdi, izmišljenom incidentu reagirao slušajući samo jednu stranu.

'Doista me neugodno dojmilo svrstavanje HND-a na samo jedu stranu. Mene niste kontaktirali, niti pitali što se dogodilo. Da ste se samo malo potrudili, doznali biste od policije kako u potpunosti negiram ovaj slučaj', priopćio je Smolčić te dodao da su i četvorica svjedoka koje je Popović naveo također izjavili da incidenta nije niti bilo.

'Policija je još u subotu (8. prosinca) imala sve iskaze, ali ih HND nije želio niti tražiti, a kamoli sagledati. U mojoj novinarskoj torbi policija je pronašla i nožić kojim sam navodno prijetio kolegi. Taj je 'nožić' pregledan i fotografiran kao dokaz. Riječ je o mojem diktafonu Olympus', tvrdi Smolčić.

Upozorava kako je Popović kao član HND-a zaštićen, dok se njega može blatiti jer je samo direktor lokalnog radija i nije član niti jedne novinarske udruge.

Tvrdi da je riječ već o drugoj izmišljotini Popovića vezanoj uz navodni fizički napad. U rujnu ove godine Popović ga je, kaže, prijavio policiji jer ga je u jednom kafiću navodno vukao za uši.

Podsjeća i da je sud časti HND-a odbacio njegovu žalbu kada je tražio sankcije za Popovića jer je na svojem portalu u svibnju ove godine obavio da je 'Radio Gospić najveći parazit županijskog proračuna, a njegovi novinari sakupljaju vijesti po močvarama i kokošinjcima'.

Direktor Radio Gospića tvrdi da je protiv Popovića u tijeku više od deset parnica te da ga je zbog objavljivanja neistina i vrijeđanja tužio i njegov Radio Gospić.