VUKOVARSKA SVAKODNEVICA

Direktor Komunalca napustio HDZ zbog pritisaka

12.08.2009 u 16:07

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo danas je na konferenciji za novinare ponovno pozvao sve, bez obzira na političke opcije, da stanu pod zastavu Vukovara te da svi zajedno rade za dobrobit grada.

'Neki i dalje to odbijaju učiniti i bacaju klipove pod noge', rekao je Sabo te predstavio direktora vukovarskoga Komunalca Marinka Leku, koji je 'zbog političkih pritisaka' odlučio izići iz HDZ-a.

Leko je izjavio da je ponajprije gospodarstvenik i da to namjerava ostati, da ne želi reagirati 'na svaki telefonski poziv' te da ga politika ne zanima niti će se prikloniti bilo kojoj političkoj opciji.

Vukovarski gradonačelnik rekao je da je direktor Komunalca bio izložen zahtjevima da opstruira neke gradske projekte te da je Lekina odluka o izlasku iz HDZ-a samostalna. Podsjetio je da traži suradnju, a ne istupanje iz stranaka ili članstvo u njegovu SDP-u.

Najavio je projekt sanacije vukovarskog odlagališta otpada 'Petrovačka dola', vrijedan 39 milijuna kuna, te suradnju grada Koprivnice i vukovarskoga Komunalca u osnutku vrtnoga centra gdje bi ta gradska tvrtka sama proizvodila sadnice cvijeća i zelenila za potrebe Vukovara i šire.

Sabo je izrazio nezadovoljstvo 'dinamikom ulaska investitora u vukovarsku Gospodarsku zonu' te je za 24. kolovoza najavio skupštinu gradske tvrtke 'Gospodarska zona' na kojoj će zatražiti smjenu Nadzornog odbora.

HNK Vukovar odbija dati financijsku dokumentaciju na uvid

Podsjetio je da nezavisna kuća radi na reviziji poslovanja vukovarske Gradske uprave, gradskih tvrtaka i ustanova, no revizija je nešto usporena zbog godišnjih odmora. Sabo je naglasio da neki subjekti revizoru odbijaju dati zatraženu dokumentaciju, poput drugoligaša HNK 'Vukovar 91'.

Taj je klub najveći korisnik novca iz proračuna namijenjenog sportu, upozorio je Sabo, dodajući kako taj klub - ako ne želi surađivati - neće biti predložen kao proračunski korisnik ni prilikom rebalansa ovogodišnjeg proračuna ni pri donošenju proračuna za iduću godinu.

Sabo je rekao da grad Vukovar ima dug od 15 milijuna kuna, da se proračun sporije puni, no plaće nisu upitne.

Najavio je odlazak na radni godišnji odmor u Sinj, Split i Hvar te sastanak s tamošnjim čelnicima, ali i drugim gradonačelnicima, i razgovor o akciji 'Solidarnost za Vukovar'. O toj će akciji, među ostalim, na Hvaru razgovarati i s predsjednikom Stjepanom Mesićem