zbog facebook oglasa

DIP upozorio predsjednicu da korištenje vojske za kampanju nije dopušteno

09.12.2019 u 19:12

Bionic
Reading

Nakon reakcija zbog Facebook oglasa na kojem Kolinda Grabar-Kitarović maršira ispred pripadnika Hrvatske vojske, reagiralo je i Državno izborno povjerenstvo

Na Facebook oglas kojim se reklamira kampanja Kolinde Grabar-Kitarović reakcije su stigle krajem prošlog tjedna.

Među onima koji su reagirali bila je i SDP-ova Sabina Glasovac. 'Kandidatkinja HDZ-a i stranke Milana Bandića za Predsjednicu RH zloupotrebljava Hrvatsku vojsku u predizborne svrhe… Jasno pokazuje da, ne samo da u pet godina mandata nije bila u stanju naučiti ovlasti Predsjednika koje proizlaze iz Ustava, nego da ne priznaje ni hrvatske zakone. Još gore, i jedno i drugo podriva. Hrvatskoj treba Predsjednik koji će štititi, a ne podrivati hrvatski Ustav, zakone, institucije i službe, koji Hrvatsku vojsku shvaćati kao svoju ili HDZ-ovu vojsku. Gospođa Grabar-Kitarović je ovime pokazala da ona to, na žalost, nije u stanju, a to je opasno. Jako opasno za Hrvatsku', napisala je Glasovac na Facebooku.

Reagirao je i GONG koji je poslao i službeni upit Državnom izbornom povjerenstvu, a danas im je stigao i odgovor. 'Iako je riječ o Facebook oglasu koji je neaktivan, Državno izborno povjerenstvo upozorilo je Izborni stožer predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović kako državni dužnosnici, koji su sudionici na izborima, ne smiju imati povlašteni položaj prema drugim sudionicima na izborima te se njihove redovne aktivnosti ne smiju koristiti u svrhu izborne promidžbe, jer bi se na taj način kandidati koji nisu državni dužnosnici dovodili u nepovoljni položaj', stoji u odgovoru DIP-a.