krapinske toplice

Dijete čiji roditelji ne žele da nosi masku nije pušteno u školu

14.09.2021 u 09:07

Bionic
Reading

Jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole

Roditelji su stoga prosvjedujući sjeli ispred škole, gdje uče sa sinom. Na mjesto događaja stigli su policija i inspektor, javlja N1.

Podsjetimo, ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se u ponedjeljak desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete nosi zaštitnu masku, a u školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija.

Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama posjetio je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika

Ministar je podsjetio kako su prema Zakonu o okupljanju zabranjena okupljanja oko i u obrazovnim ustanovama dok su djeca u objektu.

'Netko tko ne želi nositi masku po kući i na privatnim mjestima, neka je ne nosi. Ali ako postoje neka pravila, ta pravila vrijede za sve. U prvom redu je sigurnost djece, a onda i nastavnika, poslije toga sve ostalo. Hoće li se mjere korigirati, ovisi o epidemiološkoj situaciji. Ako situacija bude išla u smjeru da se nešto može mijenjati u epidemiološkim mjerama, onda će se mijenjati. Ovo je velika škola koja može osigurati uvjete za učenike', rekao je Fuchs.

  • +2
Zaštitari ispred škole u Krapinskim Toplicama Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL