ŽELJKA MARKIĆ

'Dijete bih radije stavila u dom nego kod gay para'

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV, Željka Markić iz homofobne inicijative 'U ime obitelji' kazala je kako bi li radije dijete stavila u Dom za nezbrinutu djecu nego ga dala na posvajanje istospolnoj zajednici.

'Sigurno bih dijete stavila u dom i nikako ga ne bi dala na posvajanje istospolnim parovima' izjavila je Markić odgovarajući na pitanje voditeljice bi li radije dijete stavila u Dom za nezbrinutu djecu ili dala na posvajanje istospolnoj zajednici i ostavila voditeljicu bez riječi, piše portal Zagrebancija

Predstavnica Inicijative 'U ime obitelji' kroz cijelu je emisiju provlačila tezu da odredbom kojom bi se definirao brak kao zajednica muškarca i žene u Ustavu samo pokušavaju zaštiti građane protiv mogućnosti istospolnih brakova.

'Ministar Jovanović, ali i cijela Vlada, pokušavaju provesti preodgoj ovog društva i to kroz obrazovni sustav, i puno puta su najavljivali omogućavanje posvajanja djece', istaknula je Željka Markić

Na pitanje misli li da u ovoj krizi ne bi trebalo trošiti 50 milijuna kuna na provođenje referenduma zbog nečega što već postoji u Obiteljskom zakonu, Markić je odgovorila da joj je žao što će biti potrošeno toliko novca, ali i da je sam premijer Zoran Milanović rekao da demokracija košta.

'Lažu oni koji tvrde da mi bilo koga diskriminiramo. Mi samo želimo zaštititi ono što je temelj ovog društva, a to je brak između muškarca i žene i obitelj', dodala je Željka Markić.