do sredine rujna

Dijelovi Zagreba povremeno bez tople vode zbog remonta mreže: Pogledajte raspored

19.08.2021 u 10:41

Bionic
Reading

U zagrebačkim naseljima Dugavama, Sloboštini i Jakuševcu do sredine rujna HEP-Toplinarstvo privremeno će obustaviti isporuku tople vode svim krajnjim kupcima zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže.

Isporuka tople vode bit će obustavljena i dijelu krajnjih kupaca u naseljima Travno, Savica, Borovje, Trešnjevka, Srednjaci, Jarun, Gajevo, Staglišće, Vrbani i Malešnica, priopćilo je u četvrtak HEP-Toplinarstvo.

U planu je revitalizacija gotovo trećine dionica vrelovodne mreže, odnosno 68,5 kilometara dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu.

Postojeća vrelovodna mreža zamijenit će se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba.

Projekt se provodi u razdoblju od 2021. do 2023. godine, a ukupna vrijednost investicije iznosi 700 milijuna kuna, od čega je 421,5 milijuna bespovratnih sredstava dobivenih od Europskog fonda za regionalni razvoj.

Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije te će se smanjiti emisija onečišćujućih tvari u okoliš.

Radnici HEP-Toplinarstva će uložiti maksimalne napore da se radovi provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.

Detaljan popis obustava može se pronaći na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.