MEDIJI I BIZNIS

Dijana Čuljak osnovala tvrtku, njezina sestra i dalje radi za HRT

29.02.2012 u 12:03

Bionic
Reading

Dijana Čuljak otkako je otišla s HRT-a povukla se iz javnog života. Nije poznato čime se bavi, ali u prosincu 2011. registrirala je tvrtku OK TV za obavljanje cijelog niza promidžbenih aktivnosti. Njezina sestra pak, odvjetnica Maja Cenić i dalje radi za javnu televiziju, otkriva Jutarnji list

Dijana Čuljak povukla se nakon što je postalo bjelodano da je bila u sukobu interesa kao suvlasnica Core Medije, zbog čijeg je poslovanja pod istragom njezin bivši suprug Vladimir Šelebaj Sellier, no njezina sestra Maja Cenić ostala je u poslovnom odnosu s HRT-om. Njezin odvjetnički ured jedno je od pet društava koje je Uprava HRT-a izabrala – bez javnog natječaja - da za njih vode postupke ovrhe, piše Jutarnji list. To je poslovna odluka Uprave HRT-a, odgovorili su s Prisavlja.

Čuljak kao osnivačica i direktorica

Tvrtka OK prijavljena je na adresi njezina stana u Baruna Trenka 5, a Dijana Čuljak registrirana je kao jedina osnivačica i direktorica. OK TV je pak registrirana za obavljanje cijelog niza djelatnosti, kao što je dobivanje angažmana u sportu i kulturi, promidžba, savjetovanje, kupnja i prodaja robe, trgovačko posredovanje, web dizajn…

Da nije riječ o zanemarivu poslu, potvrđuje podatak da je HRT od 2003. pokrenuo ukupno 900 ovrha. Samo posljednje dvije godine, tvrde na HRT-u, poslano je 120 tisuća ovrha. Odvjetnica Cenić Jutarnjem je potvrdila da surađuje s HRT-om. Rekla je da su je isprva angažirali na zemljišno-knjižnom predmetu koji je još u postupku, a da je poslije počela raditi i ovrhe.

'Mislim da su te predmete raspodijelili odvjetnicima s kojim su već surađivali. Počela sam to raditi 2010. Ne znam koliko je točno postupaka bilo, ali nagađam da je riječ o više stotina predmeta', izjavila je M. Cenić. Tvrdi da je njezina sestra nije imala nikakve veze s tim poslom. 'Sukob interesa? Što bih sad trebala, iseliti se iz države?' upitala je odvjetnica Cenić.

Glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin izjavila je kako su odvjetnička društva koja su angažirali za ovrhe izabrali na temelju procjene sposobnosti, kapacitiranosti ureda, informatičkih kapaciteta, ljudstva i sposobnosti da se naplaćuju tek nakon okončanja postupaka'.

Na HRT-ovim postupcima ovrha trenutačno rade odvjetnička društva Hanžeković, Radaković & Partneri, Leko i Partneri, Madirazza & Partneri, Owens i Houška te Ured Cenić.