KORISTITE AUTOBUSE

Digla se frka oko naplate parkiranja na Sljemenu, doznali smo što će se dogoditi već ovog vikenda

15.01.2019 u 15:07

Bionic
Reading

Sljeme je vikendima u zimskim mjesecima pod potpunom opsadom automobila. Sljemenska cesta zakrčena je sa svih strana i zbog toga već ovog vikenda na njega idu pauci Zagrebparkinga. U budućnosti bi se parking mogao naplaćivati iako je intencija da se automobilima u potpunosti zabrani dolazak na Zagrebačku goru

Svi koji su se na zagrebački vrh Sljeme u zadnjih 12 godina, otkad nema žičare, zaputili vikendom, posebno u zimskim mjesecima, sigurno su ne jednom sočno opsovali jer parkinga nema ni za lijek. Auti se parkiraju gdje stignu, građani ih koriste jer treba prevesti i skijašku opremu s kojom se u autobus ne može baš lako, a sa zagorske strane ni ne mogu jer nema autobusa.

Da je stvar postala kritična, svjedoči i to da se razmišlja o nekom vidu naplate parkiranja, a ono što će se konkretno napraviti već ovog vikenda, o čemu je Grad Zagreb izvijestio putem Facebooka, to je da će se na Sljeme uputiti komunalni redari i pauci Zagrebparkinga te će uklanjati nepropisno parkirana vozila.

  • +8
Sljeme pod opsadom automobila Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Marina Popijač, ravnateljica Parka prirode Medvednica, kaže da se razgovaralo o naplati parkiranja, ali da bi se ona uvela, potrebno je imati konkretne pokazatelje i razloge za to.

'To ne možemo napraviti jer nije u našoj ingerenciji. Možemo sugerirati ono što bi trebalo. Postavili smo prije mjesec dana brojače prometa da vidimo koliko uopće vozila dolazi, ali moramo prvo napraviti detaljne analize i ne možemo u realizaciju prije detalja', kazala je Popijač.

  • +22
Gužva na Sljemenu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Upitana hoće li se prije izgraditi žičara nego uvesti naplata parkinga, istaknula je kako ne bi bilo logično da se uvede naplata parkiranja dok ne postoji alternativa.

A onog trenutka kad žičara počne s radom, automobilima bi zauvijek moglo odzvoniti jer je intencija da se sav promet, osim za dostavu i službe, u potpunosti zabrani.