SLABO SRCE

Dick Cheney primljen u bolnicu u Washingtonu

23.02.2010 u 07:35

Bionic
Reading

Jedan od najoštrijih kritičara predsjednika Obame, bivši američki potpredsjednik Dick Cheney u ponedjeljak je primljen u bolnicu u Washingtonu s bolovima u prsnom košu, objavio je njegov ured

Cheney (69) se nalazi u Sveučilišnoj bolnici George Washington gdje liječnici razmatraju njegovo stanje, navodi se u priopćenju ureda.

Jedan obiteljski izvor kazao je za CNN da će Cheney ostati u bolnici tijekom noći na promatranju i dodatnim pretragama. Drugi izvor je rekao da je Cheney pokretan i u kontaktu s obitelji i prijateljima.

Cheney je dugogodišnji srčani bolesnik. Prvi infarkt je prebolio 1978. sa 37 godina, drugi 1984, a treći 1988, nakon čega je dobio četiri srčane premosnice.

Četvrti infarkt imao je 2000, nakon što je izabran za potpredsjednika SAD-a. Liječnici su mu tada ugradili stent u koronarnu arteriju.

Cheney je bio potpredsjednik SAD u dva mandata administracije George W. Busha, od 2001. do 2009, a nakon odlaska s dužnosti postao je jedan od najoštrijih kritičara sadašnje demokratske administracije predsjednika Baracka Obame.

Cheney je službovao i u administracijama bivših republikanskih predsjednika Richarda Nixona, Geralda Forda i Georgea H. W. Busha.