CRNA NOVOGODIŠNJA BILANCA

Devet žrtava pirotehnike, dvoje mrtvih u prometu

01.01.2012 u 16:56

Bionic
Reading

Novogodišnje proslave u hrvatskim gradovima prošle su bez većih izgreda. Ipak, ni ove godine nisu izostale žrtve pirotehničkih naparava. Prilikom igre s pirotehničkom napravom u Zagrebu je ozlijeđeno petoro djece, u Šibeniku je stradao 12-godišnjak, a u Novom Zagrebu je 31-godišnjak teško ozlijedio lice

Najteži incident na zagrebačkom području dogodio se u Držićevoj ulici gdje je ozlijeđeno petero djece romske nacionalnosti. Policija navodi kako su djeca starosti od tri do deset godina ozlijeđena prilikom igre s neutvrđenim eksplozivnim sredstvom.

U novogodišnjoj noći zabilježena dva nesretna slučaja s lakšom i teškom tjelesnom ozljedom.  Prvi se dogodio sinoć oko 22 sata, u Tkalčićevoj ulici, kada je petarda pala u dječja kolica i lakše ozlijedila jednogodišnje dijete, kojemu je liječnička pomoć pružena u Dječjoj bolnici Zagreb.

Drugi se nesretni slučaj dogodio 1. siječnja oko 1 sat, na području Novog Zagreba, u ulici Šegrta Hlapića, kada je 31-godišnji muškarac u dvorištu kuće neoprezno aktivirao pirotehničku napravu-raketu i teško ozlijedio lice.

OSIJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA: DVIJE OSOBE POGINULE U PROMETU

U Osječko-baranjskoj županiji u ranim jutarnjim satima prvoga dana Nove godine dvije su osobe poginule u prometnim nesrećama, dva su mladića stradala od petardi, a na osječkoj osnovnoj školi 'Vijenac' razbijeno je 11 stakala.

Jutros u 3,30 sati u Josipovcu smrtno je stradala pješakinja (1942. godište) iz Josipovca. Na nju je osobnim automobilom naletio 22-godišnji mladić iz Josipovca.
Na raskrižju Svačićeve i Divaltove ulice u Osijeku jutros u 5,15 sati u sudaru dvaju automobila, smrtno je stradao vozač taksi 'Camea', 1960. godište, a teške tjelesne ozlijede zadobio je vozač audija iz Antunovca (1983. godište).

U Đakovu su dva 16-godišnjaka zadobila lakše ozljede uslijed nepravilnog rukovanja petardama. Za sada nepoznati počinitelji s 'dorađenim' petardama razbili su 11 prozora u osječkoj Osnovnoj školi 'Vijenac'.

U DALMACIJI DVIJE ŽRTVE PIROTEHNIKE

Dvije su osobe ozlijeđene u novogodišnjoj noći zbog aktiviranja pirotehničkih sredstava, a među njima je i jedan maloljetnik, doznaje se jutros u PU splitsko-dalmatinskoj.
Prvo je na Silvestrovo oko 23 sata u Domu zdravlja Makarska dvanaestogodišnjak zatražio liječničku pomoć jer je prilikom aktiviranja petarde zadobio tjelesne ozljede.

Tridesetak minuta nakon ponoći 21-godišnjak u Sinju ozlijeđen je u eksploziji pirotehničkog sredstva zbog čega mu je pružena liječnička pomoć u Domu zdravlja Sinj.

U MAKARSKOJ IZGORJELA TRI AUTOMOBILA

Tri su automobila izgorjela u prvim satima nove 2012. godine u Makarskoj, izvijestila je splitska policija.

Policija je istaknula kako se požar dogodio u 6.10 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici. Tamo je bio parkiran fiat punto na kojem je i planula buktinja, no kasnije se vatra proširila i na susjedno parkirane VW golf i mercedes. Prema prvim informacijama s terena fat punto je u potpunosti izgorio, a preostala dva automobila su nagorena i oštećena.

U DUBROVNIKU BEZ VEĆIH IZGREDA

Tijekom novogodišnje noći na području PU dubrovačko-neretvanske nisu evidentirani veći izgredi, odnosno teža kaznena djela, doznaje se u Policijskoj upravi (PU) dubrovačko-neretvanskoj.

Radilo se o uobičajenim intervencijama zbog narušavanja javnog reda i mira. Na području PU dubrovačko-neretvanske evidentirane su dvije prometne nesreće - jedna u Dubrovniku i jedna u Korčuli.

Također, ove godine nije zabilježeno niti jedno ozljeđivanje uslijed neadekvatnog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

NOĆ U RIJECI PROŠLA MIRNO

Novogodišnja noć na širem riječkom području je prošla mirno i bez znatnijih narušavanja javnog reda i mira, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske.
Zabilježena su samo tri manja slučaja remećenja reda i mira. Tijekom noći bilo je pet manjih prometnih nezgoda u kojima su ukupno ozlijeđene dvije osobe, ali lakše te nisu zadržane na bolničkom liječenju.