odlazi iz morha i Vlade

Damir Krstičević podnio ostavku nakon pada aviona; Otkriveno tko su poginuli piloti

07.05.2020 u 20:03

Bionic
Reading

Na konferenciji za medije koja je uslijedila nakon pada školskog aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pri čemu su poginule dvije osobe, izneseni su novi detalji nesreće, dok je ministar obrane Damir Krstičević podnio ostavku na mjesto ministra obrane i potpredsjednika Vlade

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj potvrdio je da je avion tipa ZLIN pao kod Biljana Donjih i da su službe dolaskom na mjesto nesreće mogle samo konstatirati smrt dvojice članova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

'Poginuli su instruktor natporučnik Marko Novković i polaznik letačke škole poručnik Luka Jagatić. Razlozi pada nisu poznati. Formirano je istražno povjernstvo koje će odgovoriti na sva bitna pitanja. Izražavam iskrenu i duboku sućut obiteljima stradalih, njihovim prijateljima i kolegama iz HRZ-a', rekao je Hranj.

Natporučnik Novković je iskusan pilot s više od 800 sati naleta te je član elitne akrobatske skupine Krila Oluje. Poručnik Jagatić, inače rođen 1995. godine, također je već imao prvi samostalni let. Avion je bio u upotrebi od 2007. godine i imao je oko 1300 sati naleta.

Prošao je selekcijsko letenje, 1000 sati teoretske nastave i ožujku ove godine počeo je s letačkom obukom i sve dosadašnje prepreke i ispite položio je s najvišim ocjenama.

  • +11
Zemunik: MORH otkrio tko su poginuli piloti, ministar Krstičević podnio ostavku Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Ministar obrane Damir Krstičević izrazio je sućut obiteljima stradalima. 'Jako je teško izgubiti vojnika. Prije tri mjeseca isto smo imali nesreću s helikopterima gdje smo izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, da se govori istina i da o svemu budemo transparentni. Podnosim ostavku na mjesto ministra obrane i potpredsjednika Vlade', zaključio je. O svojoj ostavci još uvijek nije informirao premijera Andreja Plenkovića.

  • +2
Pad aviona u Biljanima Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic