RATNI BUBNJEVI

Desničari prijete pred koncert Merlina u Beogradu

25.11.2011 u 13:50

Bionic
Reading

Pripadnici srpske nacionalističke organizacije SNP Naši opet su palili bošnjačke zastave ispred beogradske Arene, a najavljuju i dolazak na koncert Dina Merlina koji tamo nastupa prvi put nakon rata. On tvrdi da je štitio Srbe u ratu i da nije nikakav srbomrzac

U priopćenju koje su poslali medijima navodi se da će 'ukoliko ne dođe do otkazivanja koncerata, aktivisti SNP Naši na dan njihovog održavanja u blizini Arene postaviti replike ratnih grbova i zastava zločinačke armije BiH kako bi publika mogla obrisati noge prije ulaska u dvoranu', piše portal Mondo.

U samoj dvorani bit će zapaljene replike ratnih zastava BiH, kažu. Ovisno o reakcijama Merlina tijekom paljenja obilježja zelenih beretki i drugih zločinačkih formacija, vidjet će se je li se on pokajao zbog svog sramnog propagandnog učešća u ratu u BiH, navode SNP Naši.

Ova desničarska organizacija podsjeća i na sve izjave Edina Dervišhalidovića poznatijeg kao Dino Melin, 'koji je tokom prethodnih godina širio vjersku i nacionalnu mržnju protiv Srba'.

U intervjuu za Blic Dino Merlin daje odgovor na sve optužbe, objašnjava svoje sporne izjave i priznaje: 'Emocije pred koncerte u Beogradu su pomiješane, ali radujem se izazovu.'

'Pojedinci imaju pravo ne željeti moj dolazak, mene zanimaju oni koji vole moje pjesme. Ja dolazim pjevati njima. Samo njima', izjavio je Merlin. Objašnjava da ne mrzi nikoga, a pogotovo ne jedan narod. 'To su besmislice. Ja ljude ne dijelim po nacionalnosti nego na one koji čine nepravdu i one kojima se nepravda čini. Kada su Srbi činili nepravdu, reagirao sam. Kada je nepravda činjena Srbima, i tada sam reagirao. To se jasno može pročitati iz mojih intervjua, ali to nitko, iz nekog razloga, ovdje ne spominje', tvrdi Dino Merlin.

On međutim nije demantirao neke svoje izjave iz prošlosti, kao što je ona dana Globusu: 'Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji siju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka'. Merlin kaže kako je moguće da je takvo nešto rekao, jer u situaciji kada vas netko jednog jutra iz čista mira počne granatirati i ubijati snajperima teško možete zadržati povjerenje i nadu u ljude i bolje sutra.

'Snaga mene i mojih sugrađana je u tome da smo preživjeli, a ja nikoga nisam pozivao na osvetu ni zbog brojnih nevinih žrtava, niti zbog nepravde koja nam je učinjena. Možda sam u tom trenu, na trenutak prestao vjerovati u dobro u ljudima, a počeo, silom prilika, vjerovati u vlastitu snagu koja će nam pomoći da preživimo', objasnio je Merlin.